Ons doel: CO2-besparing bij alle processen

We verminderen de broeikasgassen al bij de productie van de materialen.

Een duurzame vermindering van de CO2 kan niet met één enkele maatregel worden bereikt. Hiervoor is een veelomvattend pakket nodig: van de producten en bedrijfsprocessen en verkoop tot aan de medewerking aan duurzaamheidsinitiatieven. 

Daarom ontwikkelen we innovatieve kunststoffen die ook met minder materiaalgebruik de gewenste producteigenschappen bereiken. De uitstoot die we nog niet kunnen voorkomen, compenseren we met behulp van Gold Standard-klimaatbeschermingscertificaten. Toonaangevende deskundigen ondersteunen ons ook bij het duurzaam verbeteren van alle onderdelen binnen het bedrijf. 

CO2 neutraliseren met superpolymeren

Goed voor het milieu en goed voor u: onze klimaatneutrale PREMIUM PLUS afvalzakken van minder dikke recyclingfolie. Door superpolymeren te gebruiken kunnen we tot 30% materiaal besparen en dus de CO2-uitstoot bij de productie en het vervoer verminderen. En dat bij een gelijkblijvende hoge scheurvastheid. De resterende emissies worden dan gecompenseerd met klimaatbeschermingscertificaten. Dit maakt PREMIUM PLUS tot de meest duurzame oplossing op de markt - en de eerste keuze voor uw eco-balans.

We verminderen de uitstoot in het gehele bedrijf

Bij de reductie CO2 betreft het alle onderdelen van DEISS. We ondersteunen onze medewerkers bijvoorbeeld met toelages voor lokale vervoersbewijzen en met gratis leenfietsen. We zorgen ook voor oplaadpunten voor e-auto's en e-bikes. We zijn bezig onze gehele logistiek duurzaam te optimaliseren. En ons nieuwe hoofdkantoor voldoet aan de platina status van de DBNG, de Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (Duitse vereniging voor duurzaam bouwen). Zo creëren we een omgeving die al vanaf de basis duurzaam is.

Externe knowhow voor interne verandering 

Om de CO2-uitstoot daadwerkelijk te verminderen, hebben we eerst de huidige balans van onze producten en in het bedrijf door onafhankelijke instituten laten berekenen. Zo kunnen we precies zien op welke gebieden veranderingen bijzonder effectief zijn. Bij de uitvoering van de maatregelen werken we nauw samen met deskundigen en initiatieven, zoals de Alliantie voor ontwikkeling en klimaat (Allianz für Entwicklung und Klima).

Ontdek nu duurzame afvalzakken

PREMIUM PLUS

FIRST PLUS PCR

UNIVERSAL PLUS